2. redovna Skupština Body building i fitness saveza Crne Gore

03. 12. 2017. godine održana je 2. redovna Skupština Body building i fitness saveza Crne Gore (BFSCG).
Na Skupštini je sumirano urađeno u tekućoj godini, diskutovano o problemima sa kojima se Savez susrijeće u radu i usvojen plan i program rada za 2018-u godinu.  BFSCG je posebno zadovoljan postignutim u tekućoj godini, imajući u vidu finansijske mogućnosti Saveza. Sa uspjehom je organizovano Balkansko prvenstvo u body building-u i fitness-u u Baru, realizovan je 2. edukacija instruktora za sticanje osnovne licence za rad instruktora pilatesa i obezbijeđene su kancelarije ispod stadiona Pod Goricom.
Planovi za 2018-u godinu se odnose na organizovanje dvije edukacije za sticanje licenci iz oblasti fitnesa, organizacija domaćeg šampionata, učešće na međunarodnim takmičenjima i organizaciju fitnes festivala koji će se održati u Baru.
Takođe, iz BFSCG su naglasili važnost učlanjenja klubova u Savez kako bi svi dali svoj doprinos i podigli standarde body building-a i fitness-a na evropski i svjetski nivo. U tu svrhu BFSCG poziva Ministarstvo sporta da izvrši preregistraciju klubova koji se bave body building-om i fitness-om i klubova koji se bave rekreacijom kako bi BFSCG i nadležni savez za rekreaciju mogli sprovoditi svoje aktivnosti.
BFSCG trenutno ima 8 učlanjenih klubova, 20-ak registrovanih takmičara u svim kategorijama i 12 instruktora fitness-a edukovanih od strane BFSCG.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *